Menu

Hallo, mijn naam is Martine.

Ik ben diëtiste, gezondheidsconsulente en voetreflexologe, maar ook een vrouw, echtgenote, moeder, dochter, zus, vriendin,…

Geboren als heel timide en verlegen meisje kwam ik, mijn echtgenoot volgend, in de harde zakenwereld terecht waar ik de klappen van de assertiviteits-zweep heb leren kennen. Het was op dat moment een weloverwogen keuze om mijn diëtistenambitie even opzij te zetten, deeltijds in ons bedrijf te gaan werken om me alsnog over onze 3 zonen: Pieter, Karel en Simon te ontfermen. De moederkloek in me kwam duidelijk naar boven!

Mijn opleiding aan de Levensschool heeft me de nodige wendbaarheid en tools meegegeven waar ik tot op heden nog altijd de vruchten van pluk. Van het één komt het ander en de éne cursus volgde de andere op. Mijn nieuwsgierigheid in “de mens” in al z’n aspecten werd en wordt nog altijd geprikkeld.

Tot op een bepaald moment fysieke klachten de kop opstaken: hypertensie, verhoogd urinezuur, gewrichtsklachten, atypisch leverfalen, chronisch nierfalen en beginselen van metabool syndroom…

Ik heb hierbij vele wegen gezocht en bewandeld om mijn gezondheid weer op de rails te krijgen en dit op spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek vlak. En ja hoor, gevonden! Vanuit die ervaring en kennis begeleid ik al verschillende jaren iedereen om elk probleem bij de bron aan te pakken.

Laat me ook hierbij JOUW coach zijn!

Hobbies

Geboren onder de horoscoop “stier” borrelt het van creativiteit en dat uit zich op verschillende vlakken. In de winter begin ik steevast aan de voorbereiding van de groentetuin om de eerste zaadjes binnenshuis te zaaien. Om dan in de lente de groentetuin met heel veel liefde en passie op te starten om in de zomer trots m’n oogst binnen te halen. Zo kan ik ervoor zorgen dat er elke dag een volwaardige bio maaltijd op tafel getoverd wordt.

Als blikvanger voor de praktijk plantten we dan ook bewust een moerbeiboom. Moerbeien bevatten een heel hoog gehalte aan vitamine C en zijn superlekker in granola. Je vindt me heel vaak in de keuken, het kloppend hart van ons huis. Ik experimenteer er graag om een meerwaarde te kunnen betekenen op culinair- en gezondheidsvlak.

En als ik dan nog de tijd vind, ben ik in de weer met handwerk en allerhande crea-dingen: haken, breien, naaien, schilderen, keramieken,… Maar ook lezen van zowel fictie, non-fictie als vakliteratuur ontbreekt niet in m’n hobby lijstje.

Om m’n lichaam in beweging te houden, doe ik beroep op m’n fiets of trek ik de wandelschoenen aan en vertoef ik in onze prachtige natuur. Zo maak ik m’n hoofd leeg en komt er ruimte voor nieuwe ideeën.

Opleidingen

Voedings- en dieetkunde
– Rega school, Leuven –

Lerarenopleiding
– Hasselt –

Doula-opleiding
– Antwerpen –

Gezondheidsbegeleider
– Levensschool, Tongerlo –

Zwangerschapsreflexologie
– Greetje Van Den Eede en Carla Huis in’t Veld, NL –

Fertiliteitsreflexologie
– Carla Huis in’t Veld, NL –

Energetische voetreflexologie
– Katrien Hendrickx –

Reflexotherapy of the feet
– Hanne Marquardt –

Gelaatsreflexologie
– Thérèse Weltens, Lone Sorensen –

Aromatherapie
– Greetje Van Den Eede –

Nog in opleiding:
orthomoleculaire voedingscoach Biok, eindigt in 2022

En nog vele korte opleidingen en workshops, ook in de toekomst …

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten!

Maak gerust een afspraak. Je kan dat via het contactformulier of
bel me bij verdere vragen +32 (0) 479 64 77 88.

Gezonde groeten

Cookieconsent met Real Cookie Banner